Aantal voorlichtingen: 87
Aantal voorlichtingen: 87

Into Study Exchanges


Aangeboden door: Overig te Rosmalen.
Bekend onder het domein: Overig.
Aangeboden niveau of sector: Overig / n.v.t

Leer een nieuwe taal, ontdek een andere cultuur en maak onvergetelijke herinneringen tijdens een high school year in het buitenland! into Study Exchanges is al jaren gespecialiseerd in het organiseren van high school programma’s in het buitenland. Door onze kleine organisatie en eigen ervaring als uitwisselingsstudent kunnen wij jou veel persoonlijke aandacht geven en zo goed mogelijk begeleiden.

Algemene voorlichting Nimeto Creatieve Vakschool Utrecht


Aangeboden door: Overig
Bekend onder het domein: Onbekend.

Nimeto is de vakschool van creatieve ruimtemakers. Ongeveer 1.500 studenten volgen hier een creatieve, creatief-technische of ondernemende opleiding. Hier leer je hoe je vormgeeft aan de wereld om je heen: de ruimte waarin je woont, werkt, winkelt en ontspant.

Bij Nimeto kun je jezelf zijn. Hier gaat het erom wat jij wilt leren. Wil jij een echte vakman of - vrouw worden? Dan helpen wij jou daarbij. Met kennis en vaardigheden waar je direct in de praktijk mee aan de slag kan. Met bevlogen vakdocenten en mooie stageplaatsen. Uitgangspunt is dat je het voor jezelf doet. Voor jóuw toekomst.


Onze opleidingen niveau 2 t/m 4 (BOL/BBL):

Media & Communicatie
Styling, Interieur & Vormgeving
Specialist Restauratie & Decoratie

Vastgoedadviseur & Projectmanager

Singmaking & Wayfinding

(Allround) Stand- en Decorbouwer
(Gezel) Schilder

(Allround) Signmaker

Styling & Presentatie

Uitvoerder

Vakman Ondernemer

Architectuur, urban design, creatief vakman, human technology


Aangeboden door: Koning Willem 1 te Den Bosch.
Bekend onder het domein: Bouw en infra.
Aangeboden niveau of sector: 4

Architectuur, urban design, creatief vakman, human technology

Heb je technisch inzicht? Heb je echt belangstelling voor je omgeving, voor gebouwen of het ontwerpen van meubels? Wil je jouw omgeving ontwerpen en inrichten, mooier maken of qua constructie verbeteren? Of zie jij het als een uitdaging producten te ontwerpen die het leven makkelijker maken? Dan is een opleiding van de afdeling Bouw-Infra, Architectuur & Meubeldesign misschien wel wat voor jou!

 

Wat leer je?
Naast de vakken Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan en burgerschap richten de opleidingen van de afdeling Bouw-Infra, Architectuur & Meubeldesign zich op alle aspecten waar vakmanschap bij komt kijken. Je volgt beroepsspecifieke vakken, vakoverstijgende onderdelen en je wordt breed opgeleid.

 

Wat kan je ermee?
Je komt jouw werk overal tegen, in de vorm van een woonwijk, tunnel, brug autoweg, een fraai meubelstuk of een mooi plein. Je werkt in groepsverband, maar soms ook zelfstandig. Daarnaast heb je gevoel voor kwaliteit en beschik je over professioneel gedrag. Naarmate jouw ervaring in het werkveld en de opleidingen die je volgt, zal je taken krijgen met meer verantwoordelijkheid. Denk hierbij aan het controleren van werkzaamheden en het aansturen van collega’s.

Assistente Gezondheidszorg


Aangeboden door: Koning Willem 1 te Den Bosch.
Bekend onder het domein: Zorg en welzijn.
Aangeboden niveau of sector: 4

Assistenten Gezondheidszorg Apothekers-/dokters-/tandartsassistent

Ben jij (bijna) altijd vriendelijk en geïnteresseerd? Houd je ervan om mensen te helpen, of ze nou ziek zijn of niet? Kun je goed luisteren en de juiste vragen stellen? En maak je jezelf niet gauw zorgen, maar zorg je wel graag voor anderen? Dan is een opleiding van de afdeling Assistenten Gezondheidszorg misschien wel wat voor jou!

 

Wat leer je?
Naast de vakken Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan en burgerschap richten de opleidingen van de afdeling Assistenten Gezondheidszorg zich voornamelijk op vaardigheidstrainingen, beroeps specifieke theorielessen en praktijklessen. Je volgt onder andere de vakken medisch-technisch handelen, leer je hoe je het beste kan assisteren en de verschillende baliewerkzaamheden.

 

Wat kan je ermee?
Denk aan een functie als apothekers-, dokters- of tandartsassistent. Elke dag heb je mensen om gezond te blijven of beter te worden. Je geeft advies, houdt de administratie bij, biedt een luisterend oor en hebt een groot inlevingsvermogen. Daarnaast werk je zorgvuldig, nauwkeurig en geconcentreerd.

 

Automotive & Nautisch Business Management


Aangeboden door: IVA Driebergen Business School te Driebergen-Rijsenburg.
Bekend onder het domein: Handel en ondernemerschap.
Aangeboden niveau of sector: 4

Mbo & Hbo Automotive & Nautisch Business Management.

Ben je ambitieus en heb je interesse in ondernemen, business en management? Maak dan kennis met de mbo- en hbo-opleidingen van IVA Business School. Wij zijn een kleinschalige particuliere business school en bieden hoogstaand onderwijs en persoonlijke begeleiding. Onze brede Automotive & Nautisch Business Management opleidingen zijn dé perfecte start voor een succesvolle toekomst. Studenten vinden dankzij het krachtige IVA netwerk al snel een baan in functies als ondernemer, marketing manager, accountmanager, jachtmakelaar of vestigingsleider. Hier begint succes.

Autotechniek


Aangeboden door: ROC de Leijgraaf te Veghel.
Bekend onder het domein: Mobiliteit en voertuigen.
Aangeboden niveau of sector: 2, 3, 4

Autotechniek

Weet jij zeker dat er wel bloed door je aderen stroomt? En dat het geen benzine of motorolie is? Met een opleiding in de autotechniek zijn auto’s, motoren en andere gemotoriseerde voertuigen jouw absolute passie. Ga jij voor het echte sleutelwerk? Voor het oplossen van storingen in de software? Of voor hightech-oplossingen in hybride of elektrische auto’s? Dan ben jij de technicus waar zoveel autobedrijven naar op zoek zijn.

BBL bouw en infra


Aangeboden door: Da Vinci College te Dordrecht.
Bekend onder het domein: Bouw en infra.

BBL bouw en infra

BOL en BBL Administratief en secretarieel en detailhandel


Aangeboden door: Da Vinci College te Dordrecht.
Bekend onder het domein: Economie en administratie.

BOL en BBL Administratief en secretarieel en detailhandel

Bouw, hout, meubel en installatietechniek


Aangeboden door: ROC de Leijgraaf te Veghel en Oss.
Bekend onder het domein: Bouw en infra.
Aangeboden niveau of sector: 2, 3, 4

Bouw, hout, meubel en installatietechniek

Word jij pas echt gelukkig als je lekker aan de slag kunt? Dan is een bouw- hout- of meubel of opleiding installatietechniek waarschijnlijk iets voor jou. Je handen uit de mouwen en dingen maken: dat is wat jij het liefste doet! Vakmensen zoals jij zijn bovendien hard nodig. Dus of je nou kiest voor een vak als uitvoerder, timmerman, meubelmaker of installateur: jij gaat het straks maken!

Bouw/hout/afwerkingstechniek


Aangeboden door: Koning Willem 1 te Den Bosch.
Bekend onder het domein: Afbouw, hout en onderhoud.
Aangeboden niveau of sector: 2, 3

Bouw/hout/afwerkingstechniek;

Wat leer je:

Je bent praktisch bezig in de bouw, afbouw, hout en infra.

Je werkt graag met jouw handen. En je leert welke materialen en gereedschap je nodig hebt.

Je timmert aan huizen, stort een fundering, metselt een muur, betegelt een wand, maakt een tafel of een keuken, schildert een kozijn, stuct een wand, bestraat een weg of legt een kabelnetwerk aan.

 

Wat kan je ermee?:

Je wordt timmerman, metselaar, tegelzetter, klusjesman, schilder, stukadoor, meubelmaker, opperman bestratingen, vakman GWW of machinist grondverzet.

Je zorgt voor de aanleg, afwerking, onderhoud en reparatie van huizen, gebouwen, meubels, wegen, rioleringen, kanalen en kabelnetwerken.

Bouwmensen Den Bosch


Aangeboden door: Overig
Bekend onder het domein: Bouw en infra.
Aangeboden niveau of sector: 2, 3, 4

Voorlichting Tegelzetter Metselaar en Timmerman.  

Bouwtechniek


Aangeboden door: ROC Tilburg te Tilburg.
Bekend onder het domein: Bouw en infra.
Aangeboden niveau of sector: 4

Als Middenkader Functionaris Bouw kun je gaan werken bij een bouwbedrijf in de uitvoering bij het bouwen of onderhouden van gebouwen. Je wordt dan uitvoerder, projectontwikkelaar, werkvoorbereider of calculator in de aannemerij. Je kunt ook kiezen voor een architectenbureau, waar je meer bezig bent met het ontwerpen en de voorbereiding van gebouwen.

Brood en banket


Aangeboden door: Curio
Bekend onder het domein: Horeca en bakkerij.

Opleidingen:

 • Boulanger,
 • Leidinggevende bakkerij,
 • Patissier,
 • Uitvoerend bakker,
 • Zelfstand werkend bakker

Business tweetalig


Aangeboden door: Koning Willem 1 te Den Bosch.
Bekend onder het domein: Handel en ondernemerschap.
Aangeboden niveau of sector: 4

International Business Studies;(Junior) accountmanager (Engels) / Marketing & communicatie (Engels

 

Lijkt het bedrijfsleven jou interessant? Heb je iets met contacten leggen, onderhandelen en zakendoen? Gaan jouw ambities verder dan onze grenzen? En wil je een tweetalige opleiding volgen? Dan is een opleiding van de afdeling International Business Studies misschien wel wat voor jou!

 

Wat leer je?

Naast de vakken Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan en burgerschap richten de opleidingen in het domein International Business Studies zich voornamelijk op sales, het opbouwen en behouden van klantrelaties en inspelen op de ontwikkelingen in de markt. Je volgt onder andere de vakken marketing, financiële vormgeving, het schrijven van teksten en het creëren van marketingplannen. Daarnaast is het mogelijk om een Cambridge certificaat te halen.

 

Wat kan je ermee?
Denk bijvoorbeeld aan een functie als (junior) accountmanager of marketing- en communicatiemedewerker. Je hebt een uitgebreide rol en bent veel in contact met verschillende partijen. Vaak ben je ook de telefonische vraagbaak van het bedrijf. Je assisteert met het maken van marketingplannen en campagnes, maakt planningen en bent goed op de hoogte van marktontwikkelingen. Zo kunnen kansen worden omgezet in mogelijkheden.

Commerciële dienstverlening Manager Retail | Junior Accountmanager


Aangeboden door: ROC Tilburg te Tilburg.
Bekend onder het domein: Handel en ondernemerschap.
Aangeboden niveau of sector: 4

Bij deze opleiding start je in een basisjaar. Na dit jaar kies je voor de opleiding Manager Retail of Junior Account Manager Als Manager Retail bewaak je het imago van jouw filiaal. Je zorgt er bijvoorbeeld voor dat de winkel aantrekkelijk is ingericht. Ook ben je verantwoordelijk voor de omzet. Je probeert dus de juiste keuzes te maken met de beschikbare budgetten. Je geeft leiding aan de medewerkers en zorgt ervoor dat ze gemotiveerd zijn en de klanten servicegericht helpen. Als het druk is, spring je zelf even bij en help je bij de kassa. Je hebt oog en oor voor de wensen van je klanten én van je medewerkers. Als manager retail kun je gaan werken bij food- en/of non-foodafdelingen van een klein-, midden- of grootwinkelbedrijf. Als Junior Accountmanager verkoop je producten en diensten aan bedrijven (sales business tot business). Je onderzoekt de afzetmarkt. Je houdt de markt- en brancheontwikkelingen bij.

Commercieel business management


Aangeboden door: Tio te Eindhoven.
Bekend onder het domein: Economie en administratie.
Aangeboden niveau of sector: Overig / n.v.t

Commercieel Business Management

Wie weet sluit jij de deal van het jaar! Bij de opleiding Commercieel Business Management ontwikkel jij het talent dat nodig is om carrière te maken in business. Na deze mbo-opleiding leg jij makkelijk contact met klanten en verkoop jij meer producten dan je grootste concurrent.
Ga bijvoorbeeld aan de slag als accountmanager, inkoopmedewerker, consultant, sales- of marketingmanager. Of start je eigen onderneming.

Cosmo Academy (recreatie)


Aangeboden door: Koning Willem 1 te Den Bosch.
Bekend onder het domein: Toerisme en recreatie.
Aangeboden niveau of sector: 4

Cosmo Academy (recreatie)

Lijkt het jou leuk om mensen te helpen bij het vinden van hun droomreis? Of om hen dé tijd van hun leven te bezorgen tijdens de vakantie? En ben je gedreven, vriendelijk en hulpvaardig? Dan is een opleiding van de afdeling Toerisme & Recreatie misschien wel wat voor jou!

 

Wat leer je?
Naast de vakken Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan en burgerschap richten de opleidingen van de afdeling Toerisme & Recreatie zich voornamelijk op het organiseren van evenementen, presenteren, netwerken en het opbouwen van relaties. Je volgt onder andere de vakken economie, marketing, personeelsmanagement en een tweede vreemde taal.

 

Wat kan je ermee?
Denk bijvoorbeeld aan een functie bij een evenementenorganisatie, vakantiepark, resort of reisbureau. Je staat gasten te woord, weet wat gastvrijheid is en bedenkt de leukste activiteiten. Vaak ben je het visitekaartje voor het bedrijf waar je werkt. Daarnaast houd je het overzicht en speel je in op de behoeften en wensen van de klant.

Defensie


Aangeboden door: Ministerie van Defensie te Eindhoven.
Bekend onder het domein: Sport en Veiligheid.
Aangeboden niveau of sector: 3, 4

Je draagt bij aan vrede en veiligheid

Defensie biedt je iets wat veel andere werkgevers niet kunnen: de unieke kans om bij te dragen aan vrede, vrijheid en veiligheid. In Nederland, maar ook daarbuiten. Als militair is de kans groot dat je een tijdje naar het buitenland vertrekt. Dat kan zijn voor een vredesmissie, voor humanitaire hulpverlening of voor bondgenootschappelijke verdediging. De hiervoor benodigde ‘skills en drills’ doe je op tijdens je opleiding, in je dagelijkse werk of op oefeningen in binnen- en buitenland.

Dier


Aangeboden door: Helicon te Den Bosch.
Bekend onder het domein: Voedsel, natuur en leefomgeving.
Aangeboden niveau of sector: 2, 3, 4

Dier-opleidingen bij Helicon MBO Den Bosch
Helicon MBO Den Bosch biedt goed, groen onderwijs. Met onze kleindschalige mbo-opleidingen word je klaargestoomd voor een groen beroep en ga je jezelf verder ontwikkelen. Tijdens deze online voorlichting vertellen we je alles over onze Dier-opleidingen: 

Klik op de links hierboven om alvast meer te weten te komen over de opleidingen! 

Economie & administratie


Aangeboden door: ROC de Leijgraaf te Veghel en Oss.
Bekend onder het domein: Economie en administratie.
Aangeboden niveau of sector: 2, 3, 4

Economie & administratie

Droom jij van een mooie loopbaan? En wil je je zakelijke talenten graag ontwikkelen? Dan passen onze opleidingen economie & administratie waarschijnlijk perfect bij je. Omdat het aanbod heel divers is, vind je altijd een opleiding die goed aansluit bij jouw persoonlijke talenten. Je kunt aan de slag als rechterhand van een directeur in een secretariële functie of je organiseert evenementen voor de afdeling marketing en communicatie: reken maar dat jij straks carrière gaat maken!

Economie commercieel


Aangeboden door: Koning Willem 1 te Den Bosch.
Bekend onder het domein: Handel en ondernemerschap.
Aangeboden niveau of sector: 3, 4

Economie commercieel; (Junior) accountmanager / Commercieel medewerker / Manager retail / Verkoopspecialist

Denk jij in kansen in plaats van problemen? Heb je ideeën en een beetje lef? En ben je niet vies van geld verdienen en winst maken? Dan is een opleiding in het domein economie commercieel misschien wel wat voor jou!

 

Wat leer je?

Naast de vakken Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan en burgerschap richten de opleidingen in het domein economie commercieel zich voornamelijk op sales, marketing en het omgaan met financiële cijfers. Je volgt onder andere de vakken management, financiële en commerciële vorming, voeren van verkoopgesprekken en handelskennis.

 

Wat kan je ermee?

Denk bijvoorbeeld aan een commerciële en ondernemende functie in de business-to-business of business-to-consumer markt. Je bouwt en onderhoudt relaties. Vaak ben je ook de telefonische vraagbaak van het bedrijf. Je zoekt kansen, adviseert intern en je weet precies hoe je het beste in het belang van de organisatie én van de klant handelt.

Economie communicatie


Aangeboden door: Koning Willem 1 te Den Bosch.
Bekend onder het domein: Economie en administratie.
Aangeboden niveau of sector: 4

Economie communicatie; Marketing & communicatie / Secretarieel

Ben je zowel creatief als commercieel? Kun je snel schakelen? Ben je handig met social media? Maar ben je vooral communicatie sterk? Dan is een opleiding in het domein economie communicatie misschien wel wat voor jou!


Wat leer je?

Naast de vakken Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan en burgerschap richten de opleidingen in het domein economie communicatie zich voornamelijk op marketing, communicatie en organisatorische aspecten. Je volgt onder andere de vakken marketing- en communicatietheorie, mediawijsheid, hoe je het beste teksten kan schrijven en management-skills.

 

Wat kan je ermee?

Denk bijvoorbeeld aan een functie als managementassistent, medewerker evenementenorganisatie of mediaredactiemedewerker. Je organiseert, assisteert, bent veel in contact met verschillende partijen én je bent de ‘spin in het web’ van de organisatie. Je werkt veel samen, houd je bezig met marktverkenningen, bedenkt content en voert marketingplannen uit. Daarnaast neem je vaak het initiatief bij het organiseren van evenementen.

Economie dienstverlening


Aangeboden door: Koning Willem 1 te Den Bosch.
Bekend onder het domein: Economie en dienstverlening.
Aangeboden niveau of sector: 3, 4

Economie dienstverlening; Bank en verzekeren / Financieel breed / Juridisch

Heb je iets met geld? Kun je goed met allerlei mensen omgaan? Heb je interesse in wetgeving? En snap je dat het niet gaat om snel geld verdienen? Dan is een opleiding in het domein economie dienstverlening misschien wel wat voor jou!
 

Wat leer je?

Naast de vakken Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan en burgerschap richten de opleidingen in het domein economie dienstverlening zich voornamelijk op bedrijfseconomische toepassingen, boekhoudkundige werkzaamheden en bedrijfseconomie. Je volgt onder andere de vakken debiteurenbeheer, bedrijfsadministratie, financiële berekeningen en arbeidsrecht.

 

Wat kan je ermee?

Denk bijvoorbeeld aan een functie als medewerker financiële dienstverlening, bedrijfsadministrateur of juridisch administratief medewerker. Je verzorgt de (financiële) administratie, controleert facturen, beheert dossiers en bewaakt termijnen. Daarnaast ben je veel in contact met collega’s, maar ook met mensen buiten het bedrijf. Je kijkt financieel vooruit en werkt gestructureerd en zelfstandig.

Elektro-, proces-, metaaltechniek & mechatronica


Aangeboden door: ROC de Leijgraaf te Veghel en Oss.
Bekend onder het domein: Techniek werktuigbouw en mechatronica.
Aangeboden niveau of sector: 2, 3, 4

Elektro-, proces-, metaaltechniek & mechatronica

Met jouw gevoel voor techniek zie je een technische opleiding natuurlijk wel zitten. Maar dan kun je nog steeds heel veel kanten op. Het is aan jou om te bepalen of je straks het liefste aan de slag wil in de elektrotechniek, de procestechniek, de metaaltechniek of de mechatronica. Waar je ook voor kiest: al onze technische opleidingen stomen je perfect klaar voor de praktijk.

Elektro-en installatie-en metaaltechniek


Aangeboden door: Koning Willem 1 te Den Bosch.
Bekend onder het domein: Techniek en procesindustrie.
Aangeboden niveau of sector: 2, 3, 4

Middelbare Techniek School; High tech metalektro/ elektro-/installatie-/proces-/koudetechniek/metaal

Noem het de techniek van het dagelijks leven. Onze samenleving kan niet zonder elektrotechniek, installatietechniek, koudetechniek, procestechniek en metaal- en lastechniek. Dat we niet meer zonder die technieken kunnen merk je bijvoorbeeld als er even iets niet functioneert. Op de Middelbare Techniek School vind je verschillende opleidingen in de techniek. In samenwerking met het bedrijfsleven word je opgeleid en voorbereid om te kunnen functioneren in een snel veranderde maatschappij.

 

Daarnaast biedt de Middelbare Techniek School ook de opleiding Technicus engineering / Future engineer. Tijdens deze brede, technische bol opleiding leer je ontwerpen, programmeren en tekenen. Met als uiteindelijk resultaat een technisch eindproduct.

Elektrotechniek BBL


Aangeboden door: Da Vinci College te Dordrecht.
Bekend onder het domein: Techniek en procesindustrie.

Elektrotechniek bbl

Enexis


Aangeboden door: Overig
Bekend onder het domein: Techniek en procesindustrie.
Aangeboden niveau of sector: 3

Stroomt er techniek door jouw aderen en ben je op zoek naar een baan met spanning? Dan is onze BBL-opleiding tot Elektromonteur misschien iets voor jou! Hierin wissel je een mbo 3-opleiding aan het Koning Willem I College in ’s Hertogenbosch af met lessen in onze eigen praktijkhal, meelopen met een ervaren monteur en diverse vakinhoudelijke- en veiligheidstrainingen. Na drie jaar heb je je diploma én een baan als Elektromonteur bij Enexis Netbeheer.

 

Programma

Enexis Netbeheer brengt energie waar mensen licht en warmte nodig hebben. Via een grotendeels onzichtbaar netwerk voorzien we ruim 3 miljoen huishoudens en bedrijven in Nederland van elektriciteit en gas.

Vanuit Enexis Netbeheer bieden wij een 3-jarige BBL-opleiding aan, waarbij je wordt opgeleid tot volwaardig Elektromonteur. Naast twee opleidingsdagen per week aan het Koning Willem I College ben je één dag bezig met het opdoen van praktijkervaring in onze eigen praktijkhal. De andere dagen loop je mee met een monteur om het échte werk te zien, ga je op excursies, volg je verschillende vakinhoudelijke- en veiligheidstrainingen en leer je alles over ons bedrijf en haar werkzaamheden.

 

Iets voor jou?

Ben je graag buiten met je handen aan het werk en heb je interesse in techniek? Heb je vmbo-kader of hoger? Dan is deze opleiding iets voor jou!

In ruil voor jouw inzet krijg je een opleiding met onder andere een salaris, rijbewijs, laptop en intentie op een vaste baan!

 

Evenementen en Hotelmanagement


Aangeboden door: Europrof College te Amsterdam. Rotterdam, Utrecht, Eindhoven en Groningen.
Bekend onder het domein: Economie en dienstverlening.
Aangeboden niveau of sector: 4, Overig / n.v.t

Evenementen en Hotelmanagement

In de versnelde en begeleide opleiding Evenementen & Hotelmanagement leer je alles over de wereld van hotels, restaurants en events. Ga jij ook graag naar een concert of luxe hotel? In deze opleiding leer je hoe je mensen een geweldige tijd bezorgt. Daarnaast werken we aan je mentaliteit. We werken met duidelijke regels en structuur en je krijgt intensieve coaching. In 2 jaar haal jij je MBO niveau 4+ diploma. In die tijd loop je stage in een hotel én bij een bedrijf dat evenementen organiseert.

Facilitaire dienstverlening


Aangeboden door: Summa College te Eindhoven.
Bekend onder het domein: Facilitaire dienstverlening.

Medewerker facilitaire dienstverlening (bol) Een goede voorbereiding is het halve werk aanpakken | afwisseling | evenementen | gastvrijheid | omgaan met mensen | organiseren | plannen maken | problemen oplossen | samenwerken Een goede voorbereiding is het halve werk. Dat weet jij als geen ander. Je bent een organisatietalent en zorgt er graag voor dat anderen goed hun werk kunnen doen. Je wordt hierbij begeleid door een leidinggevende.Dagelijks op jouw programma: ontvangen en verwerken van inkomende post en goederen, gasten verwelkomen en vergaderruimtes klaarmaken. Ook voor schoonmaken, (technische) klussen en werkzaamheden in een kantine of bedrijfsrestaurant draai jij je hand niet om. Geen dag is hetzelfde. De ene dag heb je ochtenddienst aan de receptie, de andere dag avonddienst op de onderhoudsafdeling. Meestal werk je niet op één afdeling, maar kun je op verschillende afdelingen aan de slag. Tijdens de opleiding maak je kennis met deze verschillende takken van sport. Je zorgt vaak voor orde binnen een bedrijf. Samenwerken is heel belangrijk. Werken op onregelmatige tijden is voor jou geen probleem.Deze opleiding is ook in een leer-werk (bbl-)traject te volgen.

Gastvrij, praktisch en proactief. Jij geeft inhoud aan deze termen. Daarbij kun je goed met mensen omgaan. Jij bent de verantwoordelijke voor praktische zaken binnen een groot bedrijf of een instelling. Door alles goed voor te bereiden en te organiseren zorg je ervoor dat andere mensen hun werk kunnen doen.Afspraak is afspraak; dat geldt in jouw functie. Je moet er niet aan denken dat een ruimte niet schoon of klaar is voor gebruik of dat de catering niet is geregeld. Daarom maak je duidelijke planningen en roosters en zie je erop toe dat alles goed verloopt. Je bent behulpzaam naar zowel klanten als collega's. Naast het controleren van goederen en diensten, los je problemen op als een gast en je collega er samen niet uitkomen. Je bent verantwoordelijk voor alle voorzieningen binnen een gebouw en organiseert evenementen. Daarnaast houd je je bezig met de financiële onderdelen van het bedrijf.Deze opleiding is ook in een leer-werk (bbl-)traject te volgen. Vraag ernaar bij de school.

Allround medewerker facilitaire dienstverlening (bol) Verantwoordelijk voor praktische zaken op locatie aanpakken | afwisseling | evenementen | gastvrijheid | manusje-van-alles | omgaan met mensen | organiseren | overzicht bewaren | plannen maken | problemen oplossen | samenwerken | verantwoordelijkheid Een goede voorbereiding is het halve werk. Je bent gastvrij, praktisch en proactief. Je kunt goed met mensen omgaan. Door alles goed voor te bereiden en te organiseren zorg je ervoor dat andere mensen hun werk kunnen doen.Als Allround medewerker facilitaire dienstverlening ben jij mede verantwoordelijk voor het goed functioneren van de praktische zaken binnen een bedrijf of instelling. Je moet er niet aan denken dat een ruimte niet schoon of klaar is voor gebruik of de catering niet naar wens is. Geen dag is hetzelfde en je kunt verschillende diensten kunt krijgen. Je kunt bijvoorbeeld lichte onderhoudswerkzaamheden uitvoeren, zorgen dat spullen op het juiste moment op de juiste plek zijn, betrokken zijn bij de catering en bij evenementen. Soms is het druk, maar je kunt het overzicht bewaren. Samenwerken is heel belangrijk.

Fashion & Design


Aangeboden door: ROC Tilburg te Tilburg.
Bekend onder het domein: Creatief en uiterlijk.
Aangeboden niveau of sector: 2, 3, 4

Ben je op zoek naar een creatief beroep? Ben je enthousiast en trendgevoelig en weet je van aanpakken? Dan zit je goed bij de school voor Mode en Uiterlijke Verzorging. Bij de mode-opleidingen gaat het om een combinatie van creativiteit en vakkennis. Of het nu gaat om styling, kleding maken of ontwerpen. Alles is mogelijk!

Wij bieden de opleiding Fashion Tailor, Fashion Design en Fashion coördinator aan. 

Fashion en Design


Aangeboden door: Koning Willem 1 te Den Bosch.
Bekend onder het domein: Creatief en uiterlijk.
Aangeboden niveau of sector: 4

Fashion en Design

Ben jij in staat om in te schatten welk interieur er bij mensen past? Heb je gevoel voor mode en styling? Ben je creatief en heb je gevoel voor stijl en combinaties? En ben je communicatief vaardig en flexibel? Dan is de opleiding Interieur adviseur of Junior stylist / fashion & design misschien wel wat voor jou!

 

Wat leer je?

Naast de vakken Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan en burgerschap richten de opleidingen Interieur adviseur of Junior stylist / fashion & design zich op het creatieve proces van ontwerpen, maar ook op het vinden van creatieve oplossingen in andere commerciële situaties. Je volgt onder andere de vakken marketing, gespreks- en verkooptechnieken, digitale vormgeving en materiaalberekeningen.

 

Wat kan je ermee?

Denk aan een functie als professioneel interieuradviseur of junior stylist. Je bent communicatief, creatief en commercieel ingesteld. Daarnaast heb je specialistische kennis van alle producten waarmee je werkt en houd je de verschillende trends in de gaten. Je zoekt inspiratiemateriaal en werkt de ontwerpschetsen uit.

Fotograaf, Filmmaker, Media vormgever, acteur


Aangeboden door: Koning Willem 1 te Den Bosch.
Bekend onder het domein: Creatief en uiterlijk.
Aangeboden niveau of sector: 4

Fotograaf, Filmmaker, Media vormgever, acteur

Heb je iets met nieuwe media? Houd je ervan om iets te maken? Foto’s, animaties en films bijvoorbeeld die echt beter zijn dan die van anderen? Of doe je aan theater? Dan is een opleiding van de Academie voor Media, Art & Performance misschien wel wat voor jou!

 

Wat leer je?
Naast de vakken Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan en burgerschap richten de opleidingen van de Academie voor Media, Art & Performance zich op de theoretische en praktische kennis in het creatieve veld. Je volgt onder andere de vakken (theater)vormgeving, management, improviseren en digitale beeldbewerking.
 

Wat kan je ermee?

Denk aan een functie als acteur, filmmaker, fotograaf of mediavormgever. Je kan worden ingehuurd bij evenementen of trainingen. Vaak neem je het initiatief, maar je weet ook wanneer je aanwijzingen moet afwachten. Je werkt professioneel, creatief, flexibel en kan je goed verplaatsen in andere mensen.

Goflex


Aangeboden door: Overig te 's-Hertogenbosch .
Bekend onder het domein: Techniek en procesindustrie.
Aangeboden niveau of sector: 2, 3, 4

Goflex is een opleidingsbedrijf in de techniek. In samenwerking met het ROC en onze opdrachtgevers leiden we jongeren op voor een toekomstige carrière in een technische richting.

Opleiden doen we op MBO/MBO+ niveau volgens de beroeps begeleidende leerweg. Leren en werken tegelijk dus.

Bij Goflex kun je kiezen uit verschillende opleidingen in de techniek, in verschillende vakgebieden: elektrotechniekmechatronicainstallatietechniekkoudetechniekmetaaltechniekprocestechniek en maintenance. 

Goflex biedt opleidingen op niveau 2 tot en met 4.  De keuze is afhankelijk van jouw voorkeuren, achtergrond en vooropleiding.

GOFLEX BOOTCAMP

De bootcamp is een extra intensieve opleiding elektro of installatietechniek. Hierbij start je de opleiding de eerste periode met een bootcamp bij ons in het trainingscentrum!

GOFLEX PROGRAMMA

Het Goflex Programma versterkt je technische MBO-opleiding. Goflexers krijgen - naast de theorie op het ROC - extra trainingen en cursussen die gericht zijn op het  MBO leerwerktraject en ontwikkeling.

Tijdens de gehele opleiding word je begeleid door een van onze coaches. Na het behalen van je MBO diploma krijg je de mogelijkheid om in (vaste) dienst te gaan bij je praktijkbedrijf. 

Groen en dier


Aangeboden door: Curio
Bekend onder het domein: Voedsel, natuur en leefomgeving.

Opleidingen:

 • Agrarisch loonwerk,
 • Bloem groen en styling,
 • Dierenartsassistent/paraveterinair,
 • Dierverzorging,
 • Milieu-inspectie en -onderzoek,
 • Paardensport & -houderij,
 • Plantenteelt, 
 • Tuin park en landschap,
 • Urban green development, 
 • Veehouderij

Groene leefomgeving


Aangeboden door: Helicon te Boxtel, Geldermalsen.
Bekend onder het domein: Voedsel, natuur en leefomgeving.
Aangeboden niveau of sector: 2, 3, 4

GROENE LEEFOMGEVING

Allround coördinator instructeur buitensport (BOL niveau 4)

Hou je van actie? En dan het liefst buiten? Vind je het leuk om (groepen) mensen te begeleiden, coachen of trainen? Wil je graag praktisch aan de slag en ook leren over de aanleg en het onderhoud van recreatieterreinen? Dan is dit jouw opleiding! Super avontuurlijk en lekker sportief!

Eco en wildlife (BOL niveau 4)

Wat hebben het klimaat, dieren, planten en mensen met elkaar te maken? Dat ontdek je tijdens de opleiding Eco en wildlife. Een internationaal georiënteerde mbo-opleiding voor de natuurliefhebber die van avontuur houdt. Ga aan de slag als gids, reisleider of beheerder bij een natuurorganisatie.

Hovenier (BOL en BBL 2, 3) Tuin- en landschapsinrichting (BOL en BBL4)

Ben je creatief en lijkt het je leuk om tuinen, parken en landschappen aan te leggen, te onderhouden en te ontwerpen? Verdiep je dan in deze opleiding.

Je bent veel buiten bezig met groen, machines en planten. In de hoveniersbranche is er ontzettend veel werkgelegenheid. 

 

Handel & ondernemerschap


Aangeboden door: ROC de Leijgraaf te Veghel en Oss.
Bekend onder het domein: Handel en ondernemerschap.
Aangeboden niveau of sector: 2, 3, 4

Handel & ondernemerschap

Ben je commercieel, ondernemend en weet je wat mensen graag willen? Dan passen onze opleidingen Handel & ondernemerschap waarschijnlijk perfect bij je. Je gaat aan de slag als verkoper in een winkel of je runt zelf je eigen vestiging. Of misschien word je wel verantwoordelijk voor je eigen afdeling. En wist je dat er in onze regio een grote vraag is naar commercieel medewerkers in de foodbranche? Waar je ook voor kiest: geen dag is hetzelfde.

Handel en Ondernemerschap


Aangeboden door: De Rooi Pannen te Tilburg.
Bekend onder het domein: Handel en ondernemerschap.

Handel en Ondernemerschap

HAVO Zwijsen College Veghel


Aangeboden door: Overig te Veghel.
Bekend onder het domein: Overig / n.v.t.

HAVO Zwijsen College Veghel

Horeca


Aangeboden door: De Rooi Pannen te Eindhoven, Tilburg en Breda.
Bekend onder het domein: Horeca en bakkerij.
Aangeboden niveau of sector: 1, 2, 3, 4, Overig / n.v.t

De afdeling Horeca van de Rooi Pannen in Tilburg biedt studies aan op alle niveaus (1-2-3-4) en op verschillende gebieden. Je kunt gaan voor een opleiding gericht op gastvrijheid of juist voor carriere in de keuken. Ook bieden we verschillende horecamanagement-opleidingen aan (niveau 4), waaronder hotelmanagement. Studenten uit Den Bosch en omgeving vertellen je graag over hun ervaringen op onze school, dus schrijf je in!

Horeca


Aangeboden door: Koning Willem 1 te Den Bosch.
Bekend onder het domein: Horeca en bakkerij.
Aangeboden niveau of sector: 2, 3, 4

Horeca

Houd je van gezelligheid en ben jij een sfeermaker? Houd je zelf van lekker eten en drinken? En ben je niet vies van hard werken, terwijl je gasten lekker genieten? Dan is een opleiding van de Middelbare Horeca School misschien wel wat voor jou!


Wat leer je?
Naast de vakken Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan en burgerschap richten de opleidingen van de Middelbare Horeca School zich voornamelijk op het werken bij een horecabedrijf. Je leert werken volgens de filosofie van Dutch Cuisine en ontwikkelt technieken en vaardigheden, welke je meteen kan toepassen in de praktijk. De Middelbare Horeca School is namelijk een kopie van een echt horecabedrijf!

Wat kan je ermee?
Denk bijvoorbeeld aan een functie als (zelfstandig werkend) kok of gastheer/-vrouw. Je laat andere mensen genieten van gezond én lekker eten, hebt gevoel voor dienstverlening en werkt netjes en goed samen met verschillende mensen. Je bent vaak aan het werk als jouw gasten vrij hebben: in de avonden, weekenden en op feestdagen.

Horeca


Aangeboden door: ROC de Leijgraaf te Veghel en Oss.
Bekend onder het domein: Horeca en bakkerij.
Aangeboden niveau of sector: 2, 3, 4

Horeca

Heb jij straks je horecadiploma op zak? Dan kun je alle kanten op. Misschien word je gastheer of gastvrouw in een restaurant of bij een evenement. Of je kiest voor de keuken, als kok of patissier. Schuilt er een ondernemer in jou? Dan word je misschien wel eigenaar van een restaurant! De menukaart met mogelijkheden is eindeloos.

Hotelmanagement


Aangeboden door: Tio te Eindhoven.
Bekend onder het domein: Economie en dienstverlening.
Aangeboden niveau of sector: Overig / n.v.t

Bij de opleiding Hotelmanagement (kwalificatie Manager / Ondernemer Horeca) leer je alles over allround management, zodat je van elke onderneming een succes kunt maken. Na deze mbo-opleiding ben je commercieel en dienstverlenend, en geknipt voor een managementcarrière in de hotellerie en eventbranche. 
Ga bijvoorbeeld aan de slag als hotelmanager, eventmanager, supervisor of duty manager. Of start je eigen onderneming.

ICT


Aangeboden door: Koning Willem 1 te Den Bosch.
Bekend onder het domein: Informatie en communicatie-technologie.
Aangeboden niveau of sector: 3, 4

ICT; Allround medewerker IT systems and devices / Software developer / Expert IT systems and devices

Ben je flexibel, gedreven om te leren en bereid om kennis te delen met anderen? Heb je interesse in techniek? En beschik je over bedrijfs- en mensenkennis? Dan is een opleiding van de ICT-Academie misschien wel wat voor jou!

Wat leer je?
Naast de vakken Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan en burgerschap richten de opleidingen van de ICT-Academie zich op het ontwikkelen van nieuwe ICT-kennis, samenwerken met mensen en hoe je nauwkeurig, resultaatgericht en creatief werkt. Je volgt onder andere vakken waarin je kennis op doet voor het ontwerpen en maken van software, beheren van applicaties, ontwikkelen van digitale informatievoorzieningen en omgaan met data(bases).

Wat kan je ermee?
Denk aan een functie bij een ICT-verlenend bedrijf of bedrijf met een eigen ICT-voorziening. Ook kan je gaan werken bij een bedrijf dat software, websites of apps ontwikkelt. Je ondersteunt gebruikers, communiceert zorgvuldig en bent de spil binnen de organisatie als het gaat om de ICT. Daarnaast coördineer je het systeemonderhoud en stel je richtlijnen en procedures op voor het beheer en gebruik van de systemen.

 

Informatie en communicatietechnologie (ICT)


Aangeboden door: ROC de Leijgraaf te Veghel en Oss.
Bekend onder het domein: Informatie en communicatie-technologie.
Aangeboden niveau of sector: 2, 3, 4

Informatie en communicatietechnologie (ICT)

ICT is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Maar niet iedereen kan er even goed mee omgaan. Sterker nog: veel mensen zitten met de handen in het haar als hun printer, telefoon of laptop niet werkt. Maar denk ook aan netwerken, systemen en cybersecurity. Gelukkig zijn er mensen zoals jij: echte specialisten die alles weten (of willen weten) van ICT. Ben jij zo iemand? Dan hebben we diverse prachtige opleidingen voor je!

Infra Mensen - Zuid


Aangeboden door: Overig te Oss.
Bekend onder het domein: Bouw en infra.
Aangeboden niveau of sector: 1, 2, 3

Niveau 1: Assistent infra

Niveau 2: Vakman GWW

                Aankomend straatmaker

                Monteur gas, water en warmte

                Vakman Asfalt

Niveau 3: Allround vakman GWW

                Straatmaker

                Machinist Grondverzet

                Machinist wegenbouw

 

Installatie-en elektrotechniek


Aangeboden door: Overig te Den Bosch.
Bekend onder het domein: Techniek werktuigbouw en mechatronica.
Aangeboden niveau of sector: 2, 3, 4

Ben jij op zoek naar een BBL opleiding (niveau 2, 3 of 4) in de elektrotechniek of installatietechniek, meld je dan snel aan voor de voorlichting van IW Brabant Zeeland. Wij krijgen energie van het opleiden van mensen voor de technische installatie branche en helpen jou hier graag bij! 

Interieuradviseur


Aangeboden door: Koning Willem 1 te Den Bosch.
Bekend onder het domein: Creatief en uiterlijk.
Aangeboden niveau of sector: 4

Interieuradviseur

Ben jij in staat om in te schatten welk interieur er bij mensen past? Heb je gevoel voor mode en styling? Ben je creatief en heb je gevoel voor stijl en combinaties? En ben je communicatief vaardig en flexibel? Dan is de opleiding Interieur adviseur of Junior stylist / fashion & design misschien wel wat voor jou!

 

Wat leer je?

Naast de vakken Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan en burgerschap richten de opleidingen Interieur adviseur of Junior stylist / fashion & design zich op het creatieve proces van ontwerpen, maar ook op het vinden van creatieve oplossingen in andere commerciële situaties. Je volgt onder andere de vakken marketing, gespreks- en verkooptechnieken, digitale vormgeving en materiaalberekeningen.

 

Wat kan je ermee?

Denk aan een functie als professioneel interieuradviseur of junior stylist. Je bent communicatief, creatief en commercieel ingesteld. Daarnaast heb je specialistische kennis van alle producten waarmee je werkt en houd je de verschillende trends in de gaten. Je zoekt inspiratiemateriaal en werkt de ontwerpschetsen uit.

International Business en Sales


Aangeboden door: Europrof College te Amsterdam. Rotterdam, Utrecht, Eindhoven en Groningen.
Bekend onder het domein: Handel en ondernemerschap.
Aangeboden niveau of sector: 4

International Business en Sales

 

In de versnelde & begeleide opleiding International Business & Sales laten we je de wereld zien van business, trade, sales en ondernemerschap. Een uitdagende opleiding met twee afstudeerrichtingen: export en ondernemen. Naast je kennis en kunde werken we aan je mentaliteit en (zelf)discipline. Je krijgt te maken met duidelijke regels, structuur én intensieve coaching. In 2 jaar haal jij je MBO niveau 4+ diploma. Doorstromen naar het HBO is dan heel gemakkelijk. Zeker 70% van onze MBO studenten kiest hiervoor!

Kapper/Salonmanager


Aangeboden door: Koning Willem 1 te Den Bosch.
Bekend onder het domein: Uiterlijke verzorging.
Aangeboden niveau of sector: 3, 4

Kapper/Salonmanager

Ben jij in staat om in te schatten welk kapsel er bij mensen past? Heb je gevoel voor mode en styling? En ben je communicatief vaardig en flexibel? Dan is een van onze kappersopleidingen misschien wel wat voor jou!

 

Wat leer je?
Naast de vakken Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan en burgerschap richten de kappersopleidingen zich op het werken in een kapsalon. Je leert onder andere het ontvangen van klanten, het uitvoeren van was- en verzorgingsbehandelingen en opbrengen van kleurproducten. Natuurlijk leer je ook knippen, föhnen en stylen van basismodellen. Je bent veel in de praktijk bezig.

 

Wat kan je ermee?

Als kapper kan je aan de slag bij verschillende soorten kappersbedrijven of je begint voor jezelf als zelfstandig kapper. Je zorgt ervoor dat de klanten zich welkom en prettig voelen. Daarnaast adviseer je de klant en voer je haarbehandelingen, zoals knippen en/of snijden, (ont)kleuren, föhnen, stylen en permanenten, uit.

Kappersschool Beek en Donk


Aangeboden door: Overig
Bekend onder het domein: Uiterlijke verzorging.

Kappersschool Beek en Donk

Kind & Educatie


Aangeboden door: Koning Willem 1 te Den Bosch.
Bekend onder het domein: Zorg en welzijn.
Aangeboden niveau of sector: 3, 4

Kind & Educatie; Kinderopvang / Onderwijsassistent

Kun jij goed met kinderen omgaan? Vind je het tegelijk een uitdaging om hen te stimuleren en te begeleiden? En ben je ook iemand die zich altijd verantwoordelijk voelt voor de groep? Dan is een opleiding van de afdeling Kind & Educatie misschien wel wat voor jou!

 

Wat leer je?
Naast de vakken Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan en burgerschap richten de opleidingen van de afdeling Kind & Educatie zich op verzorging, pedagogische vakken en sociale vaardigheden. Je volgt onder andere de vakken interactievaardigheden, creatieve vakken, drama en sport.
Wat kan je ermee?

Denk bijvoorbeeld aan een functie als (gespecialiseerd) pedagogisch medewerker of onderwijsassistent. Je verzorgt en begeleidt kinderen. Daarnaast organiseer en bedenk je (ontwikkelsgerichte) activiteiten, biedt je gespecialiseerde opvang en ben je het aanspreekpunt voor de ouders.

KMVO zorg, welzijn en sport


Aangeboden door: Koning Willem 1 te Den Bosch.
Bekend onder het domein: Zorg en welzijn.
Aangeboden niveau of sector: 2

Kort Middelbaar Vakonderwijs; Verkoop / Administratief / Secretarieel / Helpende / Facilitair / Sport en recreatie / ICT

Heb jij vmbo-basis of –kader gedaan? En wil jij straks graag met mensen werken? Bijvoorbeeld in de zorg, op kantoor, in de ICT of in een winkel? Dan is een opleiding van de afdeling Kort Middelbaar Vakonderwijs misschien wel wat voor jou!

 

Wat leer je?

Bij de afdeling Kort Middelbaar Vakonderwijs haal je binnen twee jaar je startkwalificatie en leg je met een niveau 2-opleiding de basis voor je carrière. Je kiest een opleiding in een van de vakgebieden dienstverlening, ondersteunende administratieve beroepen, medewerker ICT of verkoper. De theorie- en praktijklessen worden met elkaar afgewisseld. Daarnaast wordt er speciale zorg en begeleiding geboden als dit nodig is.

 

Wat kan je ermee?

Na het afronden van een opleiding bij de afdeling Kort Middelbaar Vakonderwijs kan je aan het werk in een leuke baan. Of je stoomt door naar een aansluitende mbo-opleiding op een hoger niveau. Zoals Verzorgende-IG, Office assistant, Allround medewerker IT-systems and devices, Financiële dienstverlening of Verkoopspecialist. Je doet die vervolgopleiding op het Koning Willem I College of op een vergelijkbare school.

Kunst, Media en Cultuur


Aangeboden door: ROC Tilburg te Tilburg.
Bekend onder het domein: Media en vormgeving.
Aangeboden niveau of sector: 3, 4

Zie je een baan in de Kunst, Cultuur en Media wel zitten? Dan is dit je kans! Voorwaarde is wel dat je creatief bent gek van muziek en theater. Je bent geen negen-tot-vijf type, wel een doorzetter en je houdt ervan om helemaal voor een klus te gaan. Organiseer je graag evenementen? En wil je die promoten? Stra je liever op de planken? Of wil jij het licht en geluid verzorgen op een festival? Is films maken meer jouw ding? Je kunt kiezen voor een opleiding die past bij jouw interesse en jouw mogelijkheden.

Wij bieden de opleiding Artiest, Marketing en Communicatie, Medewerker Evenementen. Podium en Evenemententechniek en AV-specialist aan.

Laboratorium


Aangeboden door: Curio
Bekend onder het domein: Ambacht, laboratorium en gezondheidstechniek.

Opleidingen:

 • Biologisch medisch analist,
 • Chemisch-fysisch analist

Laboratoriumtechniek


Aangeboden door: ROC de Leijgraaf te Oss en Cuijk.
Bekend onder het domein: Ambacht, laboratorium en gezondheidstechniek.
Aangeboden niveau of sector: 3, 4

Laboratoriumtechniek

Een kantoorbaan? Dacht het niet! Labjas aan, veiligheidsbril op en aan de slag in het laboratorium! Bij een chemisch bedrijf bijvoorbeeld. Of bij een geneesmiddelenfabrikant. Of neem jij liever cellen en organismen in het ziekenhuis onder de loep? Als jij graag de details induikt en analytisch bent ingesteld, is een opleiding laboratoriumtechniek echt iets voor jou. Lees maar eens verder!

Land- en tuinbouw


Aangeboden door: Helicon te Boxtel/ Geldermalsen.
Bekend onder het domein: Voedsel, natuur en leefomgeving.
Aangeboden niveau of sector: 1, 2, 3, 4

Entreeopleiding (BBL 1),

In 1 jaar ontdek je wat bij jouw past en stroom je vervolgens door naar een niveau 2 opleiding of naar een baan. In deze groene entreeopleiding kom je 1 dag per week naar school. De overige dagen werk je in de groene sector. In deze opleiding is er veel ruimte voor persoonlijke begeleiding.

Loonwerk groen, grond en infra (BBL 2 en BOL 2, 3 en 4)

Aan de slag op het land met grote tractoren en landbouwmachines? Jij bent verantwoordelijk voor het zaaien en oogsten van mooie landbouwproducten. Nieuwe technieken zoals het werken met drones en GPS ga je leren in deze opleiding. Interesse in grondverzet? Ook cultuurtechniek vind je in deze opleiding.

Techniek en mechanisatie (BOL 3 en 4),

Hou je van sleutelen? Kom je dan laten inspireren door deze brede monteursopleiding. Je gaat aan de slag met mobiele werktuigen (landbouwvoertuigen, maar ook kranen en heftrucks). Na deze opleiding los jij alle technische storingen zo op.

Veehouderij  (BOL 2), Melkvee- en varkenshouderij (BOL 3, 4),

Werk je graag met dieren? Wij leren je graag hoe je koeien en varkens verzorgt en hoe je een bedrijf runt. Een brede opleiding waarin je aspecten van de veehouderij en de wereld erom heen leert kennen.

Tuinbouw; Boomkwekerij, Fruitteelt en Glastuinbouw (BOL en BBL 2,3,4)

Werk je graag buiten, met machines, in een innovatieve sector, help je mee met het produceren van bomen, planten, groenten en fruit? Ontdek dan de richting Tuinbouw. 

Luchtvaartdienstverlener (Steward/stewardess)


Aangeboden door: ROC Tilburg te Tilburg.
Bekend onder het domein: Economie en dienstverlening.
Aangeboden niveau of sector: 4

Aan het werken in de luchtvaartsector kleeft een romantisch imago: reizen naar verre landen, kennis maken met andere culturen, veel van de wereld zien. Het werk van een steward(ess) / luchtvaartdienstverlener is echter ook uitermate verantwoordelijk en veeleisend. De luchtvaartdienstverlener werkt in een dynamische omgeving, waar veiligheid en servicegerichtheid voorop staan. De steward(ess) / luchtvaartdienstverlener die op de luchthaven werkt als passagemedewerker, begeleidt passagiers bij het inchecken, neemt bagage aan en labelt deze, of bemant de (informatie)balies. Ook word je ingezet voor het begeleiden van passagiers die extra ondersteuning nodig hebben, of bij het verrichten van controles aan de gate. Met je diploma op zak kun je gaan werken bij een Luchtvaartmaatschappij, afhandelingsbedrijf, luchthaven of ondersteunend bedrijf in de luchtvaartsector.

Luchtvaarttechniek


Aangeboden door: ROC Tilburg te Tilburg.
Bekend onder het domein: Techniek en procesindustrie.
Aangeboden niveau of sector: 3, 4

Heb je veel interesse in Vliegtuigen en alle techniek die daarbij komt kijken? Zie jij jezelf vliegtuigonderdelen onderhouden, inspecteren en reviseren? Dan kun je aan het werk bij Luchtvaarttechnische bedrijven of de Koninklijke Luchtmacht. Wat je ook kiest, jouw nauwkeurigheid en vakmanschap zijn van groot belang. Wij bieden de opleiding aan op niveau 3 en 4, Eerste Monteur Luchtvaarttechniek en Vliegtuigonderhoudstechnicus. Naast je opleiding kun je ook studeren voor een Europees diploma (PART) waarmee je als monteur in heel Europa kan werken. Liever leren voor vliegtuigonderhoudstechnicus én militair worden? Dat kan ook bij de School voor Luchtvaarttechniek.

Marketing en evenementen


Aangeboden door: De Rooi Pannen te Tilburg.
Bekend onder het domein: Economie en dienstverlening.
Aangeboden niveau of sector: 3, 4

Marketing en evenementen

Sales & Events

crebonummer 25134, Dagopleiding (BOL), 2 jaar, niveau 3

 

Vind jij contact met mensen leuk en wil je jezelf ontwikkelen tot een commercieel en organisatorisch talent? Dan past de tweejarige opleiding Sales & Events van onze afdeling in Tilburg bij jou. Deze brede, praktijkgerichte opleiding combineert commercie met écht mensgericht werken. Dit met veel aandacht voor jou op persoonlijk en professioneel gebied. Je leert alles op het gebied van gastvrijheid, klantenbinding en beleving, oftewel de ‘customer experience’. Ook leer je overtuigend, winstgericht en professioneel werken en organiseren en wordt je talenkennis bijgespijkerd. Ga je op stage in het buitenland? Dan krijgt jouw diploma een nog internationaler tintje. Met dit diploma ga je aan de slag op een sales- of marketingafdeling. Bijvoorbeeld bij een reisorganisatie, de overheid of een evenementenbureau. Je zoekt uit welke klanten je wilt bezoeken om je producten te verkopen en bouwt een goede relatie met hen op. Ook maak je van het product en het bedrijf een merk met behulp van bijvoorbeeld so

Medewerker evenementenorganisatie

crebonummer 25147, Dagopleiding (BOL), 3 jaar, niveau 4

 

Als er iets geregeld moet worden, sta jij vooraan. Werk je bij een evenementenorganisatie, dan denk je aan alles. De promotie, de beveiliging, het parkeren, de VIP-ruimtes en nog veel meer. Daar heb je een flexibel, enthousiast, creatief en sociaal karakter voor nodig. Vind jij het niet erg om ’s avonds en in het weekend te werken? En maak je altijd iedereen enthousiast met jouw originele ideeën? Dan is deze opleiding iets voor jou. 

Medewerker marketing en communicatie

crebonummer 25148, Dagopleiding (BOL), 3 jaar, niveau 4

 

Jij wilt een nieuw concept in de markt zetten of een nieuwe doelgroep aanboren. Communiceren met en voor een bedrijf, zowel online via social media als offline via flyers of radiocommercials, vind je een uitdaging. Ben je creatief, nieuwsgierig en vernieuwend? Dan is dit de opleiding waar je naar op zoek bent. 

Sportmarketing

crebonummer 25148, Dagopleiding (BOL), 3 jaar, niveau 4

 

Gaat jouw hart sneller kloppen van een serie over een bekende sporter op streamingdiensten? Kijk jij uit naar het WK en de Olympische Spelen? Dan weet jij vast dat sport veel meer is dan je conditie verbeteren of een wedstrijd winnen of verliezen. Het gaat om emotie en beleving. Daarnaast is het een business die voortdurend in beweging is en in de afgelopen jaren is uitgegroeid tot een serieuze speler in de marketingwereld. Sport is voor bedrijven een betrouwbaar teamgenoot om meer naamsbekendheid en klanten te krijgen. Als jij interesse hebt in deze dynamische wereld, dan is de opleiding Sportmarketing in Tilburg iets voor jou. Tijdens de opleiding leer je alles over sportmarketingcampagnes opzetten en sportevenementen organiseren

 

cial-mediacontent. 

 

Metaaltechniek BBL


Aangeboden door: Da Vinci College te Dordrecht.
Bekend onder het domein: Techniek en procesindustrie.

Metaaltechniek bbl

Milieu en Bloem


Aangeboden door: Helicon te Den Bosch.
Bekend onder het domein: Voedsel, natuur en leefomgeving.
Aangeboden niveau of sector: 2, 3, 4

Over Helicon MBO Den Bosch
Helicon MBO Den Bosch biedt goed, groen onderwijs. Met onze kleindschalige mbo-opleidingen word je klaargestoomd voor een groen beroep en ga je jezelf verder ontwikkelen. Tijdens deze online combi-voorlichting vertellen we je iets over twee van onze opleidingsrichtingen: Milieu en Bloem. 

Milieu
Schone lucht inademen, veilig zwemmen in de buitenlucht, huizen bouwen op schone grond. Daar mogen we onze milieu-inspecteurs en -onderzoekers voor bedanken! Vind je ons milieu, de natuur en een duurzame toekomst ook belangrijk? Ga dan op onderzoek uit bij onze Milieu-opleidingen:

 • Onderzoeker natuur en milieu (niveau 4)
  Als Onderzoeker natuur en milieu zet jij je in om onze groene leefomgeving te verbeteren. Je onderzoekt hoe mensen, dieren en planten samen in een leefomgeving kunnen leven. Je verzamelt buiten gegevens, die je vervolgens onderzoekt in het laboratorium. Je duikt in biologie, aardrijkskunde en scheikunde.
   
 • Milieu-inspecteur (niveau 4)
  Nederland heeft milieuregels en wetgeving over de natuur, water, openbare ruimte, bodem en geluid. Met de opleiding Milieu-inspecteur leer je deze regels controleren. Wat is een bodemonderzoek en hoe voer je dat uit? Hoe wordt een dorp of stad ingedeeld? Hoeveel groen hoort er in onze leefomgeving thuis? Hoeveel geluid mag iets maximaal produceren zonder dat er overlast ontstaat? Na de opleiding weet je het precies.

Bloem, groen en styling 
Bloem, groen en styling is de meest creatieve opleiding van Helicon. Je werkt veel met je handen en met natuurlijke materialen, waarmee je elke dag weer nieuwe creaties maakt. Denk aan ‘gewone’ bloemboeketten, maar ook aan grotere werken zoals een bruidsboeket of de aankleding van een evenement. Naast bloemschikken leer je ook ontwerpen, vormgeven, fotograferen, etaleren en presenteren. Ook leer je hoe je omgaat met klanten en hun wensen. Het resultaat: jij wordt een geweldige, veelzijdige bloemstylist!

De opleiding wordt aangeboden op niveau 2, 3 en 4.

Mobiliteit en logistiek


Aangeboden door: Koning Willem 1 te Den Bosch.
Bekend onder het domein: Mobiliteit en voertuigen.
Aangeboden niveau of sector: 2, 3, 4

Mobiliteit en logistiek

Ben je iemand die goed kan organiseren en communiceren? Die heel logisch nadenkt en nauwkeurig werkt? Dan is een opleiding in de richting Logistiek van de afdeling Mobiliteit & Logistiek misschien wel wat voor jou!

 

Wat leer je?

Naast de vakken Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan en burgerschap richten de opleidingen van de afdeling Mobiliteit & Logistiek zich op de logistiek in bedrijven en op de weg. Je volgt beroepsspecifieke vakken, waarin je de juiste kennis, inzicht en vaardigheden voor het beroepenveld leert.

 

Wat kan je ermee?

Denk bijvoorbeeld aan een functie waarbij je de goederen van A naar B vervoert of een functie waarbij je de inkomende goederen en bestellingen controleert, vrachtwagens lost en meewerkt in het logistieke proces. Naarmate jouw ervaring in het werkveld en de opleidingen die je volgt, zal je taken krijgen met meer verantwoordelijkheid. Denk hierbij aan het aansturen van logistieke medewerkers en het adviseer over magazijnbeheer en milieueisen.

Ben je geïnteresseerd in de techniek van auto’s, vrachtwagens, fietsen, scooters en motors? Dan is een opleiding in de richting Mobiliteit van de afdeling Mobiliteit & Logistiek misschien wel wat voor jou!

Wat leer je?

Naast de vakken Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan en burgerschap richten de opleidingen van de afdeling Mobiliteit & Logistiek zich voornamelijk op onderhoud en reparaties uitvoeren, accessoires monteren en de techniek van het voertuig van de opleiding die jij kiest. Je krijgt ook theoretisch-technische leerstof, dit is vakleer ter ondersteuning van de praktijk.

 

Wat kan je ermee?

Denk aan een functie in een werkplaats. Je voert onderhoudsbeurten uit en zorgt ervoor dat het voertuig weer naar behoren werkt. Daarnaast kan het zijn dat je met klanten in contact komt. Je bent sociaal, flexibel en leert graag. De werkzaamheden voer je zelfstandig en voorzichtig uit.

Opvoeding & onderwijs


Aangeboden door: ROC de Leijgraaf te Veghel.
Bekend onder het domein: Zorg en welzijn.
Aangeboden niveau of sector: 3, 4

Opvoeding & onderwijs

Omgaan met kinderen? Dat zit jou in het bloed. Wat dacht je van de kinderopvang of de basisschool? Zelfstandig, of toch liever als assistent? Met een diploma Opvoeding & Onderwijs kun je onwijs veel kanten op. Welke opleiding je ook kiest: kinderen staan altijd centraal. Je geniet als je ze ziet groeien en ontwikkelen. Helemaal als je beseft dat dat (mede) komt door jóuw begeleiding!

Orde en veiligheid/handhaver toezicht


Aangeboden door: Koning Willem 1 te Den Bosch.
Bekend onder het domein: Sport en Veiligheid.
Aangeboden niveau of sector: 2, 3, 4

Academie Orde en Veiligheid; Beveiliging, veiligheid en vakmanschap / Handhaver toezicht en veiligheid

Heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel? Ben je niet bang om initiatief te nemen? En ga je een sportieve uitdaging niet uit de weg? Dan is een opleiding van de Academie Orde & Veiligheid misschien wel wat voor jou!

 

Wat leer je?

Naast de vakken Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan en burgerschap richten de opleidingen van de Academie Orde & Veiligheid zich voornamelijk op een beroep waarin je later een uniform draagt. Je volgt onder andere de vakken sociale vaardigheden, mentale weerbaarheid, zelfverdediging en sport. Voor de opleidingen Veiligheid & Vakmanschap geldt dat deze opleidingen worden gegeven door leraren van het KW1C én militair instructeurs. Je leert militaire basisvaardigheden en de organisatie van de krijgsmacht.

 

Wat kan je ermee?

Denk bijvoorbeeld aan een functie als beveiliger, handhaver of militair. Je verleent service, staat klaar om mensen te helpen en let op verstoringen en potentiële risico’s. Flexibiliteit is belangrijk, je kan 24 uur per dag worden ingezet. Je bent niet bang om op mensen af te stappen én je moet altijd oplettend blijven.

 

ProcessClass/ Operator


Aangeboden door: ROC Tilburg te Tilburg.
Bekend onder het domein: Techniek en procesindustrie.
Aangeboden niveau of sector: 2, 3, 4

Lijkt het je interessant om in bedrijven als Coca Cola, Ardagh Glass, DSM, IFF, Fujifilm, Bosch en Helvoet ingewikkelde productieprocessen aan te sturen en te bewaken? Ben je goed in exacte vakken? Wil jij ervoor zorgen dat fabrieken en bedrijven nooit stil staan? Als procesoperator bestuur je het productieproces, beheer je de kwaliteit en verricht je onderhoud. De procestechniek is goed vertegenwoordigd in Midden Brabant. Met een diploma in de procestechniek heb je dus keuze genoeg.

Sintlucas Algemeen


Aangeboden door: SintLucas te Eindhoven.
Bekend onder het domein: Media en vormgeving.
Aangeboden niveau of sector: 3, 4

Sintlucas Algemeen

Sociaal Maatschappelijke studies


Aangeboden door: Koning Willem 1 te Den Bosch.
Bekend onder het domein: Zorg en welzijn.
Aangeboden niveau of sector: 3, 4

Sociaal Maatschappelijke studies; Maatschappelijke zorg / Sociaal werk

Wil jij anderen een helpende hand toesteken? Heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel? En ben je iemand die anderen kan motiveren, stimuleren, ondersteunen en begeleiden? Dan is een opleiding van de afdeling Sociaal Maatschappelijke Studies misschien wel wat voor jou!

Wat leer je?
Naast de vakken Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan en burgerschap richten de opleidingen van de afdeling Sociaal Maatschappelijke Studies zich op verzorging van mensen, vaardigheidstrainingen en praktijklessen. Veel van het lesmateriaal is ontwikkeld in samenwerking met het werkveld. Je krijgt onder andere de vakken begeleiden, ziektebeeldencommunicatie en methodisch handelen.

 

Wat kan je ermee?
Denk aan een functie in een dagverblijf, zorgcentrum, instelling voor mensen met een chronische ziekte of ouderen/gehandicapten zorg. Je begeleidt, verzorgt en ondersteunt de cliënten. Je richt je op het versterken van de eigen kracht van de cliënt en helpt ze leren omgaan met een beperking. Daarnaast help je de client bij het verbeteren van de kwaliteit van leven.

Sport & Bewegen


Aangeboden door: ROC Tilburg te Tilburg.
Bekend onder het domein: Sport en Veiligheid.
Aangeboden niveau of sector: 3, 4

Als je van aanpakken weet, sportief bent, met enthousiasme andere weet te stimuleren, dan is een opleiding bij de school voor Sport en Bewegen in Tilburg echt iets voor jou! Sport- en Bewegingsleider niveau 3, met de richtingen: fitness ;verenigingssport (voetbal, tennis, individuele sporten); outdoor sporten (buiten-, sneeuw- en watersport) Sport- en Bewegingscoördinator niveau 4, met de richtingen: sport- en bewegingsagogie, buurt, onderwijs en sport, sport, bewegen en gezondheid, sportinstructie, training en coaching, outdoor sporten (buiten-, sneeuw- en watersport), geüniformeerde beroepen (politie, brandweer en Defensie).

Sport & gezondheid


Aangeboden door: ROC de Leijgraaf te Oss.
Bekend onder het domein: Sport en Veiligheid.
Aangeboden niveau of sector: 2, 3, 4

Sport & gezondheid

Van sport gaat jouw hart sneller kloppen. Letterlijk en figuurlijk! Want of je nou fitnessinstructeur wordt in een sportschool, aan de slag gaat als personal trainer of bewegingsoefeningen bedenkt voor senioren: jij helpt anderen om fit(ter) te worden. En door al die beweging blijf je zelf natuurlijk ook in topconditie. Waar wacht je nog op? Go!

Sport en bewegen


Aangeboden door: Koning Willem 1 te Den Bosch.
Bekend onder het domein: Sport en Veiligheid.
Aangeboden niveau of sector: 4

Sportacademie; Sport en bewegen / Coördinator

Houd je van sporten? En wil je er je beroep van maken? Dan is een opleiding van de Sportacademie misschien wel wat voor jou!
 

Wat leer je?
Naast de vakken Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan en burgerschap richten de opleidingen van de Sportacademie zich voornamelijk op sport, bewegen en gezondheid in de praktijk. Je volgt onder andere de vakken lesgeven, organiseren van beweeg- en sportactiviteiten, sociale vaardigheden en management- en marketingvaardigheden.

 

Wat kan je er mee?
Denk aan een functie als buurtsportcoach in een team van sportprofessionals of teammanager in een commerciële sportorganisatie. Je begeleidt, ondersteunt en motiveert cliënten bij het wijzigen van hun leefpatroon. Samen focus je op de gestelde doelen, maar je bent ook flexibel genoeg om in te spelen op veranderingen en motivatie van de cliënt. Je legt makkelijk contact, werkt goed samen en bent sterk in organiseren en coördineren.

Sport en bewegen


Aangeboden door: Curio
Bekend onder het domein: Sport en Veiligheid.

Opleidingen:

 • Medewerker sport en bewegen,
 • Sport en bewegen N3 en N4,
 • Johan Cruyff college

Stichting MVM den Bosch


Aangeboden door: Overig te Den Bosch.
Bekend onder het domein: Techniek werktuigbouw en mechatronica.
Aangeboden niveau of sector: 2, 3

Wil jij:
Direct een baan en dus salaris, een betaalde opleiding waar je vier dagen per week praktijk krijgt, een gedegen opleiding in de verspaning of constructie op niveau 2 of niveau 3 waarbij je een mooie toekomst in het vooruitzicht hebt?

Meld je aan bij stichting MVM den Bosch welke samenwerkt met het Koning Willem I College om een MBO-diploma op niveau 2 of niveau 3 te behalen.

SVO vakopleiding food


Aangeboden door: SVO Vakopleiding Food te Eindhoven.
Bekend onder het domein: Voedsel, natuur en leefomgeving.
Aangeboden niveau of sector: 1, 2, 3, 4

Vind je het leuk om met eten bezig te zijn? ben je ondernemend en creatief! Dan is SVO vakopleiding food iets voor jou! Volg onze livestream om al je vragen beantwoord te krijgen!. 

Techniek en gebouwde omgeving


Aangeboden door: Curio
Bekend onder het domein: Bouw en infra.

Opleidingen:

 • Afbouw & onderhoud,
 • Bouwkunde en infra,
 • Bouwtechniek,
 • Elektrotechniek,
 • Grond- weg en waterbouw, 
 • Hout & meubel,
 • Installatietechniek

Techniek en Industrie


Aangeboden door: Curio
Bekend onder het domein: Techniek en procesindustrie.

Opleidingen:

 • Engineering,
 • Procestechniek,
 • Vliegtuigtechniek,
 • Werktuigbouwkunde

Techniek en technologie


Aangeboden door: Curio
Bekend onder het domein: Techniek en ict.

Opleidingen:

 • ICT,
 • Software Developer,
 • Engineering

Toerisme en recreatie


Aangeboden door: De Rooi Pannen te Tilburg.
Bekend onder het domein: Toerisme en recreatie.
Aangeboden niveau of sector: 2, 3, 4

Toerisme & Recreatie

In de vrijetijdssector draait alles om gastvrijheid en de beleving van de gast. Het is een dynamische wereld waarin veel afwisselend werk te vinden is, in Nederland en ver daarbuiten. Met een opleiding van MBO Toerisme of Recreatie kun je gaan werken bij een reisbureau, een touroperator, een hotel, vakantiepark, een camping, pretpark, een (sport-)evenementenorganisatie of bij een ander recreatiebedrijf. Of je kunt een eigen bedrijf opstarten, wat tegenwoordig ook veel jongeren doen. In samenwerking met toeristische en recreatieve bedrijven leiden onze enthousiaste docenten je op tot een professional. Naast theorie, wordt in onze opleidingen veel aandacht besteed aan de praktijk.  Denk bij praktijklessen aan het organiseren en begeleiden van evenementen, animatieprogramma’s en shows, maar ook aan het oefenen van frontoffice bij recepties van hotels of vakantieparken of verkoopgesprekken bij reisorganisaties. Niet alleen in het Nederlands, maar ook in het Engels, Duits of Spaans! Dat alles in onze eigen praktijkruimtes, binnen een vertrouwde kleinschalige leeromgeving. In Tilburg kun je bovendien de opleiding Luchtvaartdienstverlener volgen en krijg je les in ons eigen vliegtuig. Zo zorgen wij ervoor dat je goed voorbereid bent op je stages bij bedrijven in binnen- en buitenland. 

En, voel jij je al aangetrokken tot de grenzeloze wereld van toerisme en recreatie? Spreken dit avontuur en deze uitdaging je aan? Kies dan voor MBO Toerisme/Recreatie van De Rooi Pannen. Ga naar derooipannen.nl voor meer informatie,  kennismakingsdagen, online rondleidingen, Webinars en maak kennis met onze vloggers!

Transport en logistiek


Aangeboden door: ROC de Leijgraaf te Veghel.
Bekend onder het domein: Transport, scheepvaart en logistiek.
Aangeboden niveau of sector: 2, 3, 4

Transport en logistiek

Zonder logistiek staat alles stil. Letterlijk! Jouw logistieke baan wordt dus heel belangrijk. Misschien ga je als chauffeur achter het stuur van een grote vrachtwagen zitten. Of je wordt planner en zorgt voor de perfecte routes. Óf je organiseert het magazijn zo dat alles op rolletjes loopt. Dankzij jou is Nederland altijd op tijd bevoorraad. Een logistieke opleiding is dus dé route naar een uitdagende job!

TUI Academy (toerisme)


Aangeboden door: Koning Willem 1 te Den Bosch.
Bekend onder het domein: Toerisme en recreatie.
Aangeboden niveau of sector: 4

TUI Academy (toerisme)

Lijkt het jou leuk om mensen te helpen bij het vinden van hun droomreis? Of om hen dé tijd van hun leven te bezorgen tijdens de vakantie? En ben je gedreven, vriendelijk en hulpvaardig? Dan is een opleiding van de afdeling Toerisme & Recreatie misschien wel wat voor jou!

 

Wat leer je?
Naast de vakken Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan en burgerschap richten de opleidingen van de afdeling Toerisme & Recreatie zich voornamelijk op het organiseren van evenementen, presenteren, netwerken en het opbouwen van relaties. Je volgt onder andere de vakken economie, marketing, personeelsmanagement en een tweede vreemde taal.

 

Wat kan je ermee?
Denk bijvoorbeeld aan een functie bij een evenementenorganisatie, vakantiepark, resort of reisbureau. Je staat gasten te woord, weet wat gastvrijheid is en bedenkt de leukste activiteiten. Vaak ben je het visitekaartje voor het bedrijf waar je werkt. Daarnaast houd je het overzicht en speel je in op de behoeften en wensen van de klant.

Uiterlijke verzorging


Aangeboden door: Instituut Thomas te S Hertogenbosch.
Bekend onder het domein: Uiterlijke verzorging.
Aangeboden niveau of sector: 2, 3, 4, Overig / n.v.t

Hét opleidingsinstituut voor uiterlijke verzorging!
Schoonheidsverzorging, Kapper, Visagie, Grime, Nagelstyling, Pedicure, Image-styling, en meer!

Ook voor wimperextensions, lash volume lifting en meer. 

Uiterlijke verzorging


Aangeboden door: Curio
Bekend onder het domein: Uiterlijke verzorging.

Opleidingen:

 • Kapper,
 • Schoonheidsspecialist 

Veiligheid


Aangeboden door: ROC de Leijgraaf te Veghel en Oss.
Bekend onder het domein: Sport en Veiligheid.
Aangeboden niveau of sector: 2, 3

Veiligheid

Ja, een uniform staat vet. Toch is dat niet dé reden om voor een ‘geüniformeerd beroep’ te kiezen. Vind jij het belangrijk dat anderen veilig zijn? Zoals mensen op straat, medewerkers in een bedrijf en bezoekers op een festival? Dan ben je hier op de juiste plek. Dankzij jou hoeven ze zich straks geen zorgen te maken over hun veiligheid. Dát telt voor jou!

Veiligheid en Defensie


Aangeboden door: Curio
Bekend onder het domein: Sport en Veiligheid.

Opleidingen:

 • Beveiliging en handhaving,
 • Veiligheid en vakmanschap (VEVA)

Verpleging en verzorging


Aangeboden door: Koning Willem 1 te Den Bosch.
Bekend onder het domein: Zorg en welzijn.
Aangeboden niveau of sector: 3, 4

Verpleegkunde / Verzorging

Vind jij het interessant hoe het menselijk lichaam werkt? Houd jij van mensen? Wil je hen graag helpen, ook als ze bijzonder zijn of vreemd doen? Ben je ook gedreven, precies en stressbestendig? En kun je goed communiceren met de meest uiteenlopende mensen? Dan is een opleiding van de afdeling Verpleging & Verzorging misschien wel wat voor jou!

 

Wat leer je?
Naast de vakken Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan en burgerschap richten de opleidingen van de afdeling Verpleging & Verzorging zich voornamelijk op gesprekken voeren, demonstraties geven, oefenen met simulanten en persoonlijke ontwikkeling. Je krijgt onder andere de vakken anatomie, fysiologie, basiszorg en ziekteleer.

 

Wat kan je ermee?
Denk bijvoorbeeld aan een functie in een verpleeghuis, instelling voor psychiatrie of verslavingszorg of bij zorgvragers thuis. Je draagt bij aan het herstel van mensen die zorg nodig hebben en zorgt dat hun kwaliteit van leven verbetert of in stand wordt gehouden. Je kan je goed inleveren en behandelt mensen met respect. Daarnaast werk je systematisch, doelgericht en communiceer je makkelijk.

Voeding


Aangeboden door: Helicon te Den Bosch.
Bekend onder het domein: Voedsel, natuur en leefomgeving.
Aangeboden niveau of sector: 2, 3, 4

Over Helicon MBO Den Bosch
Helicon MBO Den Bosch biedt goed, groen onderwijs. Met onze kleindschalige mbo-opleidingen word je klaargestoomd voor de beroepen van de toekomst en ga je jezelf verder ontwikkelen. Tijdens deze voorlichting vertellen we je alles over onze mbo-opleidingen over Voeding! 

Voeding op het mbo
Heb je een passie voor voeding? Ben je graag aan de slag in de keuken, of wil je alles weten over gezond eten? Met Voeding kun je je boterham verdienen! Helicon MBO Den Bosch biedt verschillende Voeding-opleidingen aan op niveau 4:

 • Voeding en welzijn
  Iedereen wil gezond oud worden en eten speelt hierbij een grote rol. Tijdens de opleiding Voeding en welzijn leer je waar voeding vandaan komt, wat de invloed van voedingsmiddelen is op ons lichaam en hoe je consumenten en bedrijven adviseert over gezonde en duurzame voedingskeuzes.
 • Voeding en techniek
  Wil jij de nieuwste bierbrouwer worden, of je eigen Tony Chocolonely-reep bedenken? Voedingsbedrijven zoeken altijd nieuwe collega’s die kunnen werken met de nieuwste ontwikkel- en productietechnieken. Leer het allemaal bij Voeding en techniek!
   
 • Voeding en kwaliteit
  Als je chocolade koopt in de supermarkt, verwacht je dat deze altijd dezelfde geur, smaak, kleur en kwaliteit heeft. Kwaliteitsmedewerkers in de voedingssector onderzoeken dit. Bij de opleiding Voeding en kwaliteit controleer jij in het laboratorium en op de werkvloer de voedselkwaliteit en -veiligheid. 

Klik op de weblink om alvast wat meer te lezen over onze Voeding-opleidingen! 

Vormgeving


Aangeboden door: De Rooi Pannen te Tilburg.
Bekend onder het domein: Media en vormgeving.
Aangeboden niveau of sector: 2, 4

De Rooi Pannen Vormgeving

- Ruimtelijke Vormgeving niveau 2 en 4 BOL

- Sign niveau 2 en 4 BOL

Een wereld vol materiaal, kleur, vorm en licht. Dat is de wereld van de ruimtelijke vormgeving en signmaking. Als creatieveling krijg je op onze afdeling Mbo Vormgeving de ruimte om jouw ideeën uit te werken en zo het beste uit jezelf te halen. Een indrukwekkende nieuwe beursstand, een prachtig nieuwe neonreclame of een fraai beletterde bedrijfsbus? Na het volgen van een van onze opleidingen staat niets jou in de weg om dit voor elkaar te krijgen. In het hart van de afdeling vind je een groot atelier waar je van alles kunt maken en waar je door het werk van andere studenten geïnspireerd wordt. Ook is er een signbedrijf waarbij je voor opdrachtgevers leert werken.

Zorg en welzijn


Aangeboden door: ROC de Leijgraaf te Veghel en Oss.
Bekend onder het domein: Zorg en welzijn.
Aangeboden niveau of sector: 2, 3, 4

Zorg en welzijn

Zorg en Welzijn. De naam zegt het al: jij bent een geboren zorgverlener, verpleger of verzorgende. En zorgprofessionals als jij zijn heel hard nodig, want er zijn genoeg mensen die het zonder jouw hulp niet redden. Ouderen, zieken, kleine kinderen, mensen met een beperking… Jij helpt ze met praktische ondersteuning en met hun dagelijkse ritme. Dankzij jou krijgt hun leven kleur!